dissabte, 12 de febrer del 2011

El Projecte

Hola de nou!!
Avui us voldria explicar el projecte en el que treballo. S'anomena Don Bosco Amigo, alguns ja sabeu que estic amb una organització Salesiana i el seu fundador és Sant Juan Bosco, així que la majoria de projectes dels Salesians tenen un nom amb referència a Don Bosco.
Don Bosco Amigo forma part d'una xarxa que té centres per tota República Dominicana, la xarxa s'anomena Muchachos y Muchachas con Don Bosco (MDB).
El que pretenen cada un dels projectes és ajudar nens i nenes a partir de 8 anys que pertanyen a famílies molt pobres per tal d'acompanyar-los durant tota la seva escolaritat i oferint-los ajuda en diversos camps, tant a ells com a les seves famílies. També se'ls fa un seguiment en la universitat o se'ls ofereixen cursos de formació per tal de conseguir feina; en aquest aspecte també es fan diversos convenis amb diferents empreses perquè hi puguin treballar.
Per aconseguir tot això hi ha diferents àrees de treball:

L'àrea Pedagògica; dins aquesta àrea hi ha el "Espacio Para Aprender" (EPA) on es pretén potenciar les habilitats i capacitats que tenen les nenes i els nens; la Ludoteca on es vol desenvolupar capacitats motrius i cognitives mitjantçant el joc; cursos d'informàtica per ajudar tant els NNA (nens, nenes i adolescents) com a les seves famílies.

Àrea Legal: que s'encarrega de declarar els nens que encara no ho estan, de que es coneguin i es respectin els Drets dels Infants i d'ajudar en general amb qualsevol problema legal.

Àrea Laboral: és l'encarregada de buscar cursos de formació i fer convenis amb empreses. Així com de fer el Projecte de Vida de cada infant.

Àrea Social: que vindria a ser com una treballadora social que visita les famílies per veure si el nen o la nena viu en unes mínimes condicions.

Àrea Artística: que pretén desenvolupar i treballar la part més artística.

Àrea de Promoció: que casi és la més important perquè és la que s'encarrega d'intentar aconseguir recursos econòmics sense lo qual no es pot fer res de res.

Psicòloga: no és una àrea concreta sinò que dóna suport a totes les àrees. Fa un diagnòstic dels nens i nenes per veure si necessiten anar a EPA, a la Ludoteca o a l'àrea Artística; i els va fent un seguiment per si necessiten ajuda psicològica en algun moment.

Després hi ha el Director General i la Directora Executiva que s'encarreguen més del papeleo.

Durant la setmana funcionen EPA, Ludoteca i Artística, on els nens i nenes van venint segons els hi toqui anar a l'escola de matí o de tarda (perquè aquí van a l'escola o al matí o a la tarda, així que quan no estan a l'escola venen al Projecte); i el diumenge al matí s'organitza un Esplai on es fan jocs i es treballen diferents temes segons l'edat dels nens.

Ja veieu, és un gran projecte! Hi han moltes ganes que tiri endavant i ajudar tants nens i nenes com sigui possible, ara per ara hi ha uns 200 destinataris només a Mao, però falten molts recursos per equipar bé la sala de EPA, per donar-los esmorzar i berenar (perquè molts venen sense haver menjat res a casa) o donar-los aigua, perquè aqui l'aigua s'ha de comprar tota embotellada.

Bueno, tela el rollo d'avui! Espero haver explicat bé el que és tot això.

Una abraçada per tothom!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada